Зидан: Роналдо ще реши финала !

 

Остават броени дни до голямата битка между Реал Мадрид и Ливърпул  за " купата с големите уши" в Шампионската лига , но в щаба на Реал цари спокойствие. Поне така твърди главният Зинедин Зидан, като е убеден, че голяма му звезда именно Кристиано Роналдо, ще покаже класата си в точния момент. “Кристиано не се ядосва в тежките ситуации. Колкото повече го критикуват, толкова повече той работи. Напрежението не му влияе и той ще има решаваща роля във финала”, заяви Зизу на пресконференция днес.

“Не знам колко “гладни” за успех са в Ливърпул, но ентусиазмът е същият и при нас. Ние имаме същото желание като съперника. Ние сме Реал Мадрид, а този клуб винаги жадува за повече”, продължи треньорът.

“Сега няма да кажа кой ще бъде на терена в мача. Ако го сторя сега - 3-4 дни преди двубоя - то ще означава, че “убивам” тези, които няма да играят. Решението ми ще бъде трудно, защото разполагам с отличен колектив. Ще бъде тежко за тези, които ще останат на пейката, ще бъде неприятно и за тези, които няма да са дори там. Бейл се представя много добре в последно време, като вкара доста голове и като цяло демонстрира постоянство. В същото време между Кристиано Роналдо и Бензема има специална връзка. Трябва да покажа на моите футболисти, че ще играят тези, които се справят най-добре”, предпазлив е Зидан.

“Не смятам, че Ливърпул и ние играем по един и същ начин. Не очаквам никакви изненади, познаваме се много добре. Моята работа е да подготвя тима си добре и да търсят слабостите у противника. Аз не съм най-добрият тактик, но разполагам с нещо друго: страст”, завърши наставникът на “лос меренгес”.

Финалът е в събота в Киев от 21:45 часа пряко по BTV action !

Comments are closed.